Articulatii si sisteme de inchidere pentru bijuterii si accesorii

Vechii bijutieri considerau inchiderile si articulatiile ca fiind cea mai inalta forma de maiestrie tehnica. Cu cat acestea erau mai putin vizibile, cu atat meritul bijutierului era mai mare. Articulatiile si sistemele de inchidere, ca detalii estetice si conceptuale, nu numai functionale, sunt o provocare pentru designerul si autorul de bijuterie care isi doreste cresterea la un alt nivel de performanta. Un curs pentru oricine isi doreste sa adauge la repertoriul de exprimare un grad nou de creativitate si exigenta.

In bijuteria contemporana, articulatiile si sistemele de inchidere au devenit teme in sine sau actori principali in povestile spuse de designer. Dar pentru ca o simpla balama sa se transforme in piesa principala si in centrul estetic al unei bijuterii, este nevoie mai intai de intelegerea producerii tehnice propriu zise a unui element de articulare sau de inchidere. Acest curs care isi propune logica, precizie si eficienta, este inceputul unui parcurs pentru dobandirea maiestriei integrarii elementelor tehnice in estetica contemporana.

De-a lungul a 4 zile de curs, se va lucra la trei sau patru proiecte, in functie de ritmul individual, cu posibilitatea de a genera forma si utilitate integrate in aceeasi piesa.

Pretul include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele si pietrele va sunt puse la dispozitie de catre scoala, in limita a trei sau patru proiecte de lucru. Piesele realizate in timpul cursului va vor apartine dupa incheierea cursului.

Modulul de seară se desfășoară pe parcursul a 6 zile, două săptămâni consecutive (Marți, Miercuri, Joi) în intervalul orar 17.30 - 20.30.

Prima serie de seară a acestui curs se va desfășura în perioada 4 - 13 Iulie 2023. Materia acoperită în Seria I va cuprinde prima jumătate din cursul de zi.

Prețul modulului de seară este 290€ + TVA.

 • Profesori

  David Sandu

  Andreia Popescu

 • Tehnicile de lucru abordate

  Calibrarea

  Imbinari mobile

  Articulatii de gradul 1, 2 si 3

 • Detalii

  Durata: 4 zile

  Luni-Joi: 10:00-17:00

  Pret: 320.00 € (fara TVA)

 • Calendar

  09 - 12 ianuarie 2023

  30 ianuarie - 2 februarie 2023

  4 - 13 Iulie 2023 (Modul de seară I)

Conținut care poate fi restrâns

Te-ar putea interesa si:

Classic Stone Setting 1

Classic Stone Setting 2

Creative Stone Setting 1

Creative Stone Setting 2

Curs de inițiere in bijuterie Gold 1 –
Tehnici specifice pentru aur

{formbuilder:OTIwNzc=}