Assamblage - Asociatia Nationala a Autorilor si designerilor de bijuterie contemporana

Începutul unei comunități creative

Assamblage - Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana, lansata in luna mai a anului 2015, este urmarea unui proiect in derulare de 5 ani de sustinere, dezvoltare si structurare a domeniului emergent al bijuteriei contemporane din Romania. Asociatia a fost fondata de David Sandu, Ioana Andrei si Valentina Buzamurga.

2015 - Fondarea Assamblage - Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana

Assamblage este in prezent principala si cea mai activa platforma din Romania dedicata bijuteriei de autor, contribuind in contextul cultural al ultimilor ani la cresterea evidenta a activitatii in zona designului de bijuterie. O recunoastere importanta in acest sens o constituie nominalizarea in cadrul Premiilor AFCN 2017 la sectiunea „Antreprenoriat Cultural”, precum si selectia in competitia oficiala Gala Societatii Civile 2018 si 2019.

Proiecte expozitionale

Bilantul perioadei 2015 - 2020 aduna peste 30 proiecte si expozitii nationale si internationale in cadrul London Fashion Week, Romanian Design Week, Milano Jewelry Week, Joya Barcelona, BOZAR Bruxelles,Designblok – Prague Design and Fashion Week si Athens Jewelry Week, care au implicat peste 100 designeri romani si internationali de bijuterie contemporana din intreaga lume. In 2020, se contureaza prima editie a celui mai amplu proiect cultural, dedicat aniversarii a 10 ani de la infiintarea Assamblage - ROMANIAN JEWELRY WEEK.