Classic stone setting 2

Noile workshop-uri de tintuire oferite de Assamblage, reprezinta o informatie tehnica si un instrument extrem de complex de abordare estetica a montarii pietrelor. Tehnicile folosite la curs vor face posibila tintuirea pietrelor fara tehnica gravurii, folosind doar biax-ul si instrumente si dispozitive de mana. Impreuna cu celelalte 3 module de curs de classic stone setting si creative stone setting constituie nivelul intermediar si pregatitor pentru microtintuire (montarea pietrelor folosind tehnica gravurii, si utilizand instrumente pneumatice si microscopul).

Cel de al doilea modul al workshop-ului Classic Stone Setting dureaza 5 zile si propune o serie de patru proiecte, in care accentul va fi pus pe montarea pietrelor de mici dimensiuni. Specificul cursului va fi unul tehnic, accentul fiind pus pe insusirea elementelor de baza: masurare, calculare repere, trasare, gaurire, frezare, obtinerea gherutelor de prindere, inchiderea pietrelor si finisarea pieselor. Pentru eficientizarea procesului de invatare, cursantii vor primi piese pregatite in prealabil si vor avea in acest fel, timpul necesar sa se concentreze pe tehnicile si procedurile care fac obiectul cursului.

Pentru toate proiectele propuse, scoala Assamblage va pune la dispozitie monturi si piese componente deja pregatite, care sa fluidizeze procesul exersarii, intr-o maniera cat mai instructiva. Proiectele propuse pentru modulele clasice vor fi dedicate pietrelor cu o dimensiune minima de 2,5 mm.

Pretul include materialele necesare desfasurarii cursului (ring-uri de argint si teava pentru monturi, pietre). Kit-ul de scule se achizitioneaza separat si este utilizat pentru toate modulele de classic si creative stone setting.

 • Profesori

  David Sandu

 • Tehnicile de lucru abordate

  Eternity ring

  Prongs carving

  Tension setting 1

  Tension setting 2

 • Detalii

  Durata: 5 zile

  Luni-Vineri: 10:00-17:00

  Pret: 450.00 € (fara TVA)

 • Calendar curs

  27 Iunie - 01 Iulie 2022

Conținut care poate fi restrâns

Te-ar putea interesa si:

Creative Stone Setting 1

Creative Stone Setting 2

Curs de inițiere in bijuterie Gold 1 –
Tehnici specifice pentru aur

{formbuilder:OTIwNzc=}