Classic stone setting 1

Noile workshop-uri de tintuire oferite de Assamblage, reprezinta o informatie tehnica si un instrument extrem de complex de abordare estetica a montarii pietrelor. Tehnicile folosite la curs vor face posibila tintuirea pietrelor fara tehnica gravurii, folosind doar biax-ul si instrumente si dispozitive de mana. Impreuna cu celelalte 3 module de curs de classic stone setting si creative stone setting constituie nivelul intermediar si pregatitor pentru microtintuire (montarea pietrelor folosind tehnica gravurii, si utilizand instrumente pneumatice si microscopul).

Modulul introductiv al workshop-ului de monturi clasice "Classic Stone Setting" urmareste explicarea in detaliu si exemplificarea unor tipologii de monturi clasice. Inchiderea pietrelor fatetate si calibrate, impreuna cu finisarea obiectelor finale, sunt provocarile speciale ale cursului. Workshop-ul se va desfasura intr-un format intensiv de 5 zile si va propune punerea in practica a cinci proiecte clar etapizate si executate cu precizie. 

Parte din proiecte vor fi realizate de la zero, in timp ce pentru unele proiecte scoala Assamblage va pune la dispozitie monturi si piese componente deja pregatite, care sa fluidizeze procesul exersarii, intr-o maniera cat mai instructiva. Proiectele propuse pentru modulele clasice vor fi dedicate pietrelor cu o dimensiune minima de 2,5 mm.

Pretul include materialele necesare desfasurarii cursului (ring-uri de argint si teava pentru monturi, pietre). Kit-ul de scule se achizitioneaza separat si este utilizat pentru toate modulele de classic si creative stone setting.

 • Profesori

  David Sandu

 • Tehnicile de lucru abordate

  Flush setting - montare pe plan

  Flush setting - montare pe inel plan

  Flush setting - montare pe inel bombat

  Tube Setting 

  Channel setting pentru pietre patrate

 • Detalii

  Durata: 5 zile

  Luni-Vineri: 10:00-17:00

  Pret: 450.00 € (fara TVA)

 • Calendar curs

  24 - 28 aprilie 2023

Conținut care poate fi restrâns

Te-ar putea interesa si:

Classic Stone Setting 2

Creative Stone Setting 1

Creative Stone Setting 2

Curs de inițiere in bijuterie Gold 1 –
Tehnici specifice pentru aur

{formbuilder:OTIwNzc=}