Profesori

  • David Sandu

    A infiintat Scoala de Bijuterie Contemporana in anul 2010.

    El insusi a inceput sa lucreze de la 13 ani si a avut parte de profesori generosi, care nu au avut secrete fata de el. In acelasi registru, Assamblage vine ca un moment firesc in parcursul profesional si personal.

    Absolvent al Academiei de Arta Bucuresti, David Sandu s-a remarcat in domeniul bijuteriei de autor prin numeroase expozitii in tara si pe plan international.

    Primul artist roman care a participat la prestigiosul targ de bijuterie Inhorgenta, de la Munchen, si furnizor oficial al Casei Regale a Romaniei, designerul isi adauga si o latura pedagogica la evolutia sa, devenind profesor pentru cei care vor sa invete aceasta meserie.

    DAVIDSANDU.COM

  • Andreia Gabriela Popescu

    A terminat Academia de Studii Economice, insa pasiunea pentru domeniul creativ a indemnat-o sa renunte la domeniul de specialitate, astfel ca in anul 1999 isi infiinteaza propria firma de design si productie de articole vestimentare.

    Participari la expozitii nationale si internationale:

    AUTOR ( 2011-2018), Marche de Noel (2011-2016), Jewelry Design Fair (2013, 2014), ProjectA Fair (2013, 2014, 2015), BDC (2014 Austria - Romania Exhibition), ARTISTAR - Milano (2014-2018), HOMI Fiesta - Milano (2016), London Fashion Week (International Fashion Showcase, Feb. 2016), Bruxelles, Bozar (Oct 2016), Muzeul de Arta Contemporana, Cluj (2016), Institutul Cultural Roman (2016), Romanian Design Week (2016-2018), Muzeul National de Istorie a Romaniei (2016, 2017), Vilnius, Metalofonas – The 3rd International Biennial of Contemporary Metal Art, CAC and AV17 Gallery (Oct. 2016), Prague Design and Fashion Week (2016, 2017), Milano Fashion Week (2017, 2018), Pole Bijou Galerie, Franta (2018).

    Lector in cadrul Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana din anul 2010.

    ANDREIA-POPESCU.RO

  • Vadym Logvynenko

    Designer de bijuterie contemporana din Ucraina nascut in anul 1982. Acum câtiva ani a renuntat la job-ul de birou, a inceput sa calatoreasca prin India si momentul lui de voilà a venit odata cu descoperirea bijuteriei. Dupa aceasta intâmplare a descoperirii, Vadim a simtit alinierea perfecta cu acest mestesug; procesul de creare cu propriile mâini este acea aliniere. Toate bijuteriile pe care le creaza sunt puse sub brandul Logvin pe care l-a creat alaturi de sotia sa Svetlana, iar in prezent lucreaza la o colectie inspirata din codul cultural autohton al Ucrainei.

    „Cred ca intr-o lume plina de consumerism este bine sa fii inconjurat de lucruri reale care spun povesti. De aceea, pun in munca mea ideile care vin din intuitiile mele si o intoarcere catre sinceritate. Ma face foarte fericit când bijuteriile mele gasesc raspunsul in oameni” 

    Cursuri:

    Workshop-ul de finisaje si texturi & Keumboo

  • Ariel Lavian

    Este absolvent al Academiei de Arte și Design Bezalel (Departamentul de Fashion and Jewelry) cu un master în design conceptual în cadrul aceleiași academii unde, din 2017, este și lector.

    Lavian a expus în numeroase expoziții personale și de grup din întreaga lume, iar designurile sale au fost achiziționate la nivel internațional, atât de colecționari privați, cât și de muzee, inclusiv Muzeul de Artă SCAD, Georgia, Statele Unite ale Americii și Muzeul de Design, Holon, Israel. Din 2018, Lavian a fost numit ambasador al Art Jewelry Forum (AJF) pentru Israel, iar în 2019 a primit Premiul de Design de la Ministerul Culturii, Israel. În 2020, Lavian a câștigat locul al doilea la Venice Design Week la selecția de bijuterii și la premiul galeriilor și a fost nominalizat atât la prestigiosul premiu Friedrich-Becker, cât și la premiul KOGEI. În 2021, Lavian a câștigat premiul Milano Jewelry Week la RJW.

    În 2022, Lavian a fondat Bienala de bijuterie contemporană, Israel.

    Cursuri:

    Fold forming and patina

  • Fabrizio Acquafresca

    Fabrizio Acquafresca sau “Il Maestro”, asa cum este numit in comunitatea de bijuterie, este expert in tehnicile “Chasing” si “Repousse”, doua tehnici traditionale de lucru in metal pastrate in traditia artistica a familiei Acquafresca inca din peroada Renasterii Florentine.

    Cursuri:

    Chasing and Repousse - Nivel 1

  • Jennifer Wells

    Jennifer Wells a absolvit in 2010 programul de master Metal Design la East Carolina University si preda in prezent in numeroase in prezent cursuri de bijuterie si tehnica emailului in numeroase scoli si universitati din SUA, Italia si Romania.

    Cursuri:

    Cloisonné Enamels

    Champlevé Enamels

    Experimental Enameling

  • Valentina Caprini

    Valentina Caprini a absolvit in 2012 Scoala de Bijuterie Contemporana Alchimia din Florenta si in 013 The Estonian Academy of Arts of Tallin – Jewelry and Blacksmithing Department. Astazi, Valentina lucreaza ca designer independent in cadrul Officine Nora in Florenta si preda cursuri de specializare in tehnica filigranului.

    Cursuri:

    Italian contemporary filigree