Curs de initiere in bijuterie Gold 1 - Tehnici specifice pentru aur

Cursul de initiere in bijuterie Gold 1 este un curs destinat persoanelor care doresc sa continue pregatirea tehnica si conceptuala in domeniul bijuteriei cu lucrul cu aur. Cursantii vor avea ocazia sa aprofundeze tehnicile invatate si sa aiba contact cu noi situatii si contexte tehnologice, lucrand in aur. Cei care se pot inscrie sunt absolventii Basic 1 si Basic 2 sau Basic 1 si Ceara, care au reusit sa lucreze si sa progreseze pe cont propriu de la terminarea cursurilor la care s-a lucrat in argint, alama, cupru si bronz, putand astfel sa își insuseasca mai departe noi cunostinte in materie de bijuterie contemporana in aur. Cursul se adresează si celor care au deja o experienta individuala si un anumit volum de lucru anterior, si doresc sa deprinda arta manipularii aurului si pietrelor pretioase la un alt nivel profesional.

Cursul dureaza 5 zile pune un accent mai mare pe partea tehnica, permitand insa ulterior o mai mare libertate in latura creativa. Notiuni ca laminarea, indoirea, sudura, calibrarea pieselor, finisarea lor, vor fi tratate cu seriozitate si articulate intr-un prim sistem coerent de intelegere a lucrului cu aurul. Materialul folosit la curs este aurul galben de 14K in asociere cu pietrele semipretioase naturale sau cubic zirconia.Pe durata cursului se vor finaliza doua proiecte de lucru.

Pretul include accesul la toate instrumentele de lucru necesare. Fiecare cursant va lucra cu materialul propriu (10 g aur galben 14K).

Modulul de seară se va desfășura pe parcursul a 6 zile, de Marți până Joi, două săptămâni consecutive, ăn intervalul orar 17.30 - 20.30.

Prima serie a acestui curs va cuprinde jumătate din materia cursului de zi, adică proiectul monturii de perlă și proiectul țevii cu țintuire în ambele capete.

Prețul modulului de seară este 300 € + TVA.

 • Profesori

  Andreia Popescu

 • Tehnicile de lucru abordate

  Topire, laminare si trefilare

  Fabricarea sarnierei pentru monturi

  Montura pentru perla 

  Producerea si calibrarea unui ring hexagonal

 • Detalii

  Durata: 5 zile

  Luni-Vineri: 10:00-17:00

  Pret: 460.00 € (fara TVA)

 • Calendar curs

  03 - 07 Aprilie 2023

  1 - 10 August 2023 (Modul de seară)

{formbuilder:OTIwNzc=}