Cursul de initiere in bijuterie - Basic 3

Ce ne propunem:

Cursul de concept și prototipare Basic 3 este liantul cursurilor tehnice pe care le-am parcurspână acum, este momentul în care oferim contur imaginii de ansamblu și construim pecumulul de cunoștințe tehnice format până în prezent. În urma lui va rezulta, în mod ideal șipotențial, următoarea ta colecție. Cea pe care o gândești în acest moment sau care va apăreape parcursul zilelor de workshop. O colecție pe care să o poți propune oricărui organizator deexpozitie sau concurs de design.

Ce vom urmări să aflăm sau să clarificăm:

Cursul va avea un conținut concret, axat pe partea de teorie a artei, de estetică a compozițieiși analiză vizuală. Dacă până acum ați simțit nevoia unei structuri în procesul de creare aconceptului probabil v-ați lovit de întrebări precum:

1. Ce facem când nu avem inspirație? Nu întotdeauna suntem cu muzele la noi și asta neface să amânăm la nesfârșit începerea unui proiect. Care ar fi modalitatea și soluția pentru adepăși un obstacol de acest fel?

2. Cum putem scrie un text despre propriile lucrări și mai ales când anume? Este textulînsoțitor al lucrării sau al colecției produs înainte de a ne apuca de lucru sau după ce amterminat? Vom descoperi că important este să generăm ideea, să producem bijuteriile și deacolo cuvintele vor veni de la sine.

Parcursul și pașii propuși:

De la idee la concept, la prototip și apoi la colecție. Scopul declarat al acestui curs ține,așadar, de două aspecte: generarea ideii, a prototipului de obiect/bijuterie și încadrarea acestuimoment de Voilà într-un mesaj clar și conținut structurat care sa genereze colecția

.Iată și câteva întrebări întrebări la care vom încerca să răspundem pe parcursul cursului:

*Ce înseamnă echilibru vizual?

*De ce este o imagine frumoasă?

*Care este "harta" unei idei?

*Din câte elemente poate fi construită o comunicare vizuală?

*Intuiție versus rațional ? Sau "intuiție plus rațional egal love"?

*Descriptiv sau sugestiv?

Cum vom proceda:

Vom lucra cu materiale alternative destinate prototipării, materiale care să ne dea o altăabordare a expresiei estetice față de tot ceea ce am învățat până acum. Basic 3 este unworkshop de 5 zile pe care îl vom organiza o data sau de două ori pe an și este o ocazieconcretă de a aduna și structura tot ce ai acumulat până acum, într-o formă care să ridicepotențialul la nivel de realitate.

 • Profesori

  David Sandu

  Andreia Popescu

 • Detalii

  Durata: 5 zile

  Luni-Joi: 10:00-17:00

  Pret: 400.00 € (fara TVA)

 • Calendar curs

  23 - 27 Mai 2022

  29 August - 02 Septembrie 2022

Conținut care poate fi restrâns

Te-ar putea interesa si:

Cursul de modelare de ceara si turnare centrifugala - Nivel 1

Cursul de modelare de ceara si turnare centrifugala - Nivel 2

Articulatii si sisteme de inchidere pentru bijuterii si accesorii