Cursuri juniori

 • Prima mea bijuterie de argint

  Prima mea bijuterie de argint este un curs adresat vârstelor 8-12 ani și cuprinde două zile consecutive de experimentare sub supraveghere și îndrumare a procesului prin care trece o bijuterie: de la metal brut sub formă de table, bare și sârme, la acel obiect original și armonios cu care rămâi în mână.

  Detalii curs 
 • Culoarea metalelor

  Designul de bijuterie nu este un proces ermetic vârstelor mici. În cadrul cursului Culoarea metalelor, cu îndrumarea și sprijinul lectorilor Școlii de Bijuterie Contemporană Assamblage, cursanții #junior pot experimenta tehnici de patinare și oxidare a metalelor (cupru, alamă, argint) în urma cărora vor rezulta bijuterii multicolore gata de purtat. 

  Detalii curs 
 • Modelare ceara si turnare

  Cursul de modelare ceară și turnare își propune să reinventeze o tehnică antică pe care o cunoaștem sub numele de "ceara pierdută" cu ajutorul unui material nou, un polimer care se poate modela ca plastilina și care, supus unui tratament foto, devine extrem de dur și poate fi pilit, frezat, găurit sau decupat. Este un proces extrem de ludic și intuitiv, cu rezultate incredibile în argint sau bronz.

  Detalii curs 
 • Fuziune si topire

  Cursul Fuziune și topire este o provocare! Cursanții #junior vor fi puși față în față cu  starea neobișnuită a corpurilor solide. Proprietatea metalelor de a se transforma în lichid prin încălzire va fi modalitatea prin care vom pune împreuna piesele componente ale bijuteriilor, vom crea texturi și forme organice și spectaculoase. Vom privi bijuteria ca pe  un produs al observării transformării solidelor în lichide și apoi a răcirii lor. Un proces deopotriva tehnic, intuitiv și cu adevărat miraculos.

  Detalii curs