Materiale alternative
în bijuteria contemporană. Rășina.

Rășina este un material incredibil de ofertant din punct de vedere al luminozității, transparenței, culorilor și detaliilor pe care le poate oferi. În bijuteria contemporană, integrarea materialelor alternative
este parte din întregul concept, astfel că, rășina devine un material important, necesar procesului creativ și vocabularului oricărui designer de bijuterie contemporană. Acest curs va urmări deslușirea tipurilor de matrițe, crearea lor, colorarea rășinii și finisarea ei, iar la final, bijuteria va îmbina lucrul cu metalul și integrarea tehnicilor de lucru cu rășina nou învățate.  

*Acest curs este recomandat tuturor studenților, indiferent de nivel.  

Structura curs

Cursul durează 4 zile și include atât parte tehnică, cât și creativă. Introducerea va consta în prezentarea tipurilor de cauciuc siliconic și categoriilor de matrițe din silicon într-o singură bucată sau două, în funcție de duritățile și consistența siloconului. Se vor discuta și diferitele tipuri de coloranți pentru rășină și variante diferite de finisare.

 *În timpul cursului se va urmări învățarea și aprofundarea tehnicilor predate pe un proiect de lucru dat, iar proiectele personale pot fi discutate cu profesorul, dar nu lucrate la curs.   

Pe durata cursului se vor finaliza minim două proiecte de lucru.

Prețul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru necesare. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

 • Profesori

  Andreia Popescu

 • Tehnicile de lucru abordate

  - pregatirea piesei care urmeaza a fi matritata

  - realizarea mulajului din diferite tipuri de silicon

  - turnarea rasinii in mulaj atat in forma solida, cat si in forma goala (block and empty)

  - realizarea bijuterirei de metal in care se va monta piesa din rasina

  - finisarea si lustruirea piesei finisate

 • Detalii

  Durata: 4 zile

  Luni-Joi: 10:00-17:00

  Pret: 400.00 € (fara TVA)

 • Calendar cursuri

  27 Februarie - 2 Martie 2023

  12 - 15 Iunie 2023 (MODUL II)

  4 - 7 Septembrie 2023

  11 - 14 Decembrie 2023