Cursul de initiere in bijuterie - Basic 1

Cursul de initiere in bijuterie - Basic 1 este un curs structurat de-a lungul a 8 zile pline de lucru, în care majoritatea timpului va fi dedicat părții de experimentare și exercitiu practic.Noțiuni ca laminarea, îndoirea, sudura, calibrarea pieselor, finisarea lor, vor fi tratate cu seriozitate și articulate într-un prim sistem coerent de înțelegere a lucrului cu metalele prețioase. 

Tehnologiile predate vor avea un suport tehnic primar, folosind 90% scule de mână și oferind în acest fel cursanților posibilitatea de a continua, ulterior, individual, fără necesitatea unui inventar de scule și masinarii sofisticate.

Materialele folosite sunt argintul 925 și pietrele semipretioase naturale, unele neregulate și fără nici o geometrie precisă, celelalte vor fi pietre calibrate rotunde, cu tăietură de tip brilliant sau cabochon. Latura teoretica este subordonată părții practice, în idea de a fixa în memorie acele noțiuni teoretice pe care le-am înțeles în prealabil cât mai concret și direct la nivel practic și personal.

Cursul urmărețte să puna la dispozitie prin proiectele abordate o formulă generală de lucru, fără a aborda tehnica bijuteriei prin intermediul “modelelor” și a execuției standardizate a acestora. La finalul cursului, veți avea două proiecte terminate, de obicei două inele, care reprezintă tipologii diferite de abordare a ring-urilor și a monturilor. Noțiunile accumulate în timpul cursului au un potențial de dezvoltare ulterioara a variantelor și variațiunilor tehnice, putând duce la rezultate diferite și din alt registru estetic.

Prețul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele și pietrele va sunt puse la dispozitie de către școala, în limita a doua proiecte.

Piesele realizate în timpul cursului vă vor apartine după încheierea cursului.

 • Profesori

  David Sandu

  Andreia Popescu

 • Tehnicile de lucru abordate

  Decalirea

  Debavurarea

  Indoirea

  Gaurirea

  Laminarea

  Pregatirea monturilor

  Taierea

  Montarea pietrelor

  Traforarea

   Finisarea pieselor finale

 • Detalii

  Durata: 8 zile

  Luni-Joi: 10:00-17:00

  Pret: 430.00 € (fara TVA)

 • Calendar curs

  16 - 26 ianuarie 2023

  13 - 23 martie 2023

  22 mai - 01 iunie 2023

  3 - 13 Iulie 2023

  18 - 28 Septembrie 2023

  20 - 30 Noiembrie 2023

{formbuilder:OTIwNzc=}