Cursul de modelare de ceara si turnare centrifugala - Nivelul 1

Cursul de modelare de ceara si turnare centrifugala - Nivelul 1 presupune deprinderea principalelor tehnici de modelare a cerii si transformarea acesteia in metal turnat. Spontaneitate, gesturi cursive, texturi spectaculoase, materiale de lucru maleabile si intuitive. Ceara este un partener de lucru special, care iti permite sa decizi cata intuitie si cata precizie sau premeditare doresti sa incluzi intr-un proiect. Tehnica antica a cerii pierdute este actualizata esteticii contemporane si formele pe care ni le propunem sa le facem sunt o continuare si o dezvoltare a formulelor clasice si consacrate.

Cursul dureaza 3 zile si urmareste trecerea unui proiect prin toate etapele lui. Modelarea cerii in diferite modalitati, din tipuri diferite de ceara si cu instrumente diferite, pregatirea pentru turnare a pieselor, turnarea si transformarea cerii in metal si apoi finisarea pieselor turnate, pana la obtinerea proiectului final. Modelarea cerii permite un alt tip de exprimare comparativ cu constructia prin sudura, in care exista posibilitatea exprimarii cu spontaneitate. Modelarea materialului si intelegerea procesului de turnare inseamnă, asadar, o largire a repertoriului de exprimare estetica.

Dupa cele doua zile de modelaj vom finisa piesele turnate si le vom finaliza in formula tehnica si cretiva pe care o vom decide pentru fiecare proiect in parte.

Pretul cursului include un kit de materiale si ustensile dedicate modelarii cerurilor speciale, care apartine cursantului dupa terminarea cursului. Metalele folosite sunt argintul 925 si bronzul. In cazul in care doriti sa pastrati obiectele care rezulta in urma cursului, materialul folosit va fi cantarit si trebuie achitat la final. De asemenea, daca se realizeaza mai mult de 3 obiecte, pentru urmatoarele se achita manopera de turnare.

 • Profesori

  David Sandu

  Andreia Popescu

 • Tehnicile de lucru abordate

  Piese construite cu ceara de modelaj

  Sculptarea cerurilor dure

  Monturi din ceara pentru pietre

   Amprente deschise de silicon pentru texturi naturale speciale

 • Detalii

  Durata: 3 zile

  Luni-Joi: 10:00-17:00

  Pret: 290.00 € (fara TVA)

 • Calendar

  20 - 22 februarie 2023

  08 - 10 mai 2023

  14 - 16 August 2023

  13 - 15 Noiembrie 2023

{formbuilder:OTIwNzc=}