Cursuri specializate

Cursurile specializate se concentreaza pe o singura tehnica, iar participarea la acestea implica finalizarea cursurilor de initiere. Cunostinte generale de bijuterie sunt necesare pentru aprofundarea unui set de tehnici speciale.

Cursurile specializate au o frecventa redusă, iar o parte dintre ele sunt susținute de profesori străini. Jennifer Wells, Ariel Lavian, Fabrizio Acquafresca sau Valentina Caprini sunt câțiva dintre profesorii cu recunoaștere internațională care vin la Assamblage o dată pe an pentru a preda tehnicile în care aceștia sunt experți.

 • Cloisonne Enamels

  Workshop-ul international Cloisonné Enamels este realizat in colaborare cu designer-ul american Jennifer Wells. Cloisonné-ul este o tehnica traditionala ce permite separarea emailului de diferite culori prin utilizarea unui perete subtire de metal, care formeaza modelul sau imaginea. Cuvantul “cloisonné”, provenit din limba franceza, este folosit atat pentru a descrie un obiect de arta finit, cat si procesul de creare a acestui obiect.

  Pentru participarea la curs, nu este necesara experienta anterioara in emailare.

  Detalii curs 
 • Champleve enamels

  Workshop-ul international Champlevé Enamels este realizat in colaborare cu designer-ul american Jennifer Wells. Champlevé este o tehnica in arta emailarii, care consta in umplerea cu email a spatiilor adancite special intr-o placa metalica, in scop decorativ, obiectul decorat purtand tot numele champlevé.

  Pentru participarea la curs, nu este necesara experienta anterioara in emailare.

  Detalii curs 
 • Experimental Enameling

  Workshop-ul international“Experimental Enameling”este realizat in colaborare cu designer-ul american Jennifer Wells. “Experimental Enameling” se adreseaza absolventilor cursurilor de initiere in tehnicile emailului: Champlevé Enamels si Cloisonné Enamels, dar si celor care au experienta de lucru cu emailul.

  Detalii curs 
 • Italian contemporary filigree course

  Workshop-ul intensiv sustinut de profesorul invitat Valentina Caprini readuce in atentia designerilor una dintre cele mai vechi tehnici din domeniul bijuteriei. Filigranul este cunoscut inca din anul 3000 BC, insa putini oameni mai cunosc astazi adevaratul proces de manufactura. Desi tehnica si modul de lucru predate la curs sunt cele traditionale, provocarea consta in a incorpora filigranul in bijuterii contemporane, care sa aduca aceasta tehnica antica in prezent. 

  Detalii curs 
 • Chasing and Repousse - Nivel 1

  Sub atenta indrumare a profesorului italian Fabrizio Acquafresca, cursantii vor invata tehnica“Chasing and Repoussé”, in stil italian. Prin utilizarea adecvata a unor instrumente specializate, ei vor deprinde teoretic si vor pune in practica aceasta metoda clasica italiana de transformare a unor simple foi de metal, in opere de arta.

  Detalii curs 
 • Workshop finisaje si texturi & Keumboo

  Workshop-ul de finisaje si texturi urmareste simultan cel putin doua scopuri: imbogatirea modului de exprimare din punct de vedere tehnic si stilistic si accesul la o formă de productie in serie limitata care sa pastreze caracterul de unicitate al obiectelor. Workshopul propune o iesire din standardizare si o potentiala regasire personala in tehnici cu finalitate reprezentativa pentru sine. 

  Detalii curs 
 • Fold forming and patina

  Cursul este unul introductiv în noțiunile tehnice de pliere a metalelor și metode de patinare aplicate asupra acestora. 

  Detalii curs 
 • Materiale alternative în bijuteria contemporană. Rășina.

  Rășina este un material incredibil de ofertant din punct de
  vedere al luminozității, transparenței, culorilor și detaliilor pe care le
  poate oferi. În bijuteria contemporană, integrarea materialelor alternative este parte din întregul concept, astfel că, rășina devine un material important, necesar procesului creativ și vocabularului oricărui designer de bijuterie contemporană. Acest curs va urmări deslușirea tipurilor de matrițe, crearea lor, colorarea rășinii și finisarea ei, iar la final, bijuteria va îmbina lucrul cu metalul și integrarea tehnicilor de lucru cu rășina nou învățate.

  Detalii curs