Primul meu atelier

Pentru ca deja stii ce vrei sa faci mai departe si pentru ca ai participat la primul curs Assamblage, ai decis ca a venit momentul ca dorinta de a continua sa se transforme intr-un loc concret, unde ideile pe care le ai sa se materializeze. Ai vazut la curs cat de multe poti face la o masa de bijutier, cu doar cateva scule de mana.

Ce inseamna PRIMUL MEU ATELIER?

Trebuie sa dispui de un spatiu de minim 150 x 120 cm. Spatiu care va deveni atelierul tau. Simplu, nu?
Daca consideri ca vrei sa faci bijuterie si nu gasesti acest spatiu in locul in care traiesti inseamna ca trebuie sa te debarasezi de lucrurile pe care nu le folosesti zilnic sau regulat si sa creezi acest mic spatiu de 150 x 120 cm pentru o masa de lucru si un scaun.
Cu adevarat simplu, as zice! Inceputul ne este mult mai la indemana decat credem!
Iti poti aduna ideile si intrebarile si poti programa o intalnire cu echipa Assamblage pentru a discuta despre primul pas pe care doresti sa il faci.
Toate instrumentele de care ai nevoie, sunt pregatite pe Assamblage Tools

Masa ta de bijutier

Masa de bijutier este un obiect foarte special. Forma, dimensiunile, spatiile adaptate procesului de lucru sunt concluziile multor generatii de mesteri si maestrii ai bijuteriei. Forma acestei mese de bijutier este o mostenire si un cadou in acelasi timp. Un cadou pentru un inceput bun si fara poticniri.

Scule de mana si lipire

Sculele de mana si cele pentru lipire sunt indispensabile pentru a putea incepe lucrul. Sunt sculele cu care ai lucrat la primul curs Basic 1 de la Assamblage si ai vazut ca poti face minuni - da, MINUNI - cu doar cateva unelte, care incap intr-o geanta de marime medie. Aceste scule, impreuna cu vointa ta, reprezinta sansa ca potentialul tau de exprimare sa se materializeze. Si se mai intampla ceva absolut special: folosind sculele la masa ta de lucru, in cautarea formelor, iti vor veni idei noi si consistente, care nu pot aparea niciodata doar imaginand sau doar desenand. Sculele au propria lor contributie la ceea ce vei face mai departe, deci ai nevoie de ele.

Polizor si biax

1 din 5

Un instrument de slefuit si finisat este indispensabil in atelier. Un polizor sau un biax? Finisajul reprezinta incheierea unui obiect, in sensul de implinire a lui. Finisajul este acea nuanta particulara si personala pe care o poti da bijuteriei lucrate cu atata atentie. Este vorba despre aducerea aproape de potentialul ei maxim a propriei idei si viziuni. Este vorba, deci, mai mult decat de un polizor sau de un biax.

Care este diferenta intre un polizor si un biax si de ce sunt ele complementare?
Polizorul este dedicat suprafelor mai mari, uneori suprafete plane. Puterea abraziva a polizorului este mai mare decat a biax-ului si ne descurcam mai bine (mai repede) la eliminarea zgarieturilor de glasspapier. Discurile (accesoriile) polizoarelor variaza intre 60 mm si 100 mm diametru, de aceea un obiect cu dimensiunea unei bijuterii devine usor de prelucrat.

Biax-ul, pe de alta parte, foloseste accesorii de maxim 25 mm si este dedicat formelor si bijuteriilor care sunt inaccesibile pentru polizor. Biax-ul este dedicat spatiilor mici, concavitatilor si prelucrarii cu atentie a unor suprafete de mici dimensiuni. Biax-ul are, deasemenea, destul de multe accesorii diferite fata de polizor.

Luate impreuna, polizorul si biax-ul, acopera toata plaja de situatii si contexte posibile in ideea controlarii procesului finisarii unei bijuterii. Atat suprafetele mari, cat si detaliile dificile, vor putea fi tratate cu atentia cuvenita.

Iti poti alege pentru inceput, pe baza experientei dobandite la curs, doar unul dintre instrumentele de slefuit, impreuna cu accesoriile lui. Un biax de putere mai mare (400 W), cum este cel pe care il folosim la cursul de tintuire de pietre, iti va permite in viitor sa abordezi cu usurinta si montarea pietrelor in maniera clasica sau creativa. Explicatiile si imaginile pe care le gasesti in descrierea cursurilor de tintuire clasica si creativa iti vor da mai multe amanunte.

Pentru atelierul in spatiul de lucru din casa sau din biroul in care urmeaza sa lucrezi, un instrument nepretuit de slefuire este toba rotativa. Fara sa faca praf, in scurt timp (procesul uzual este de 20-30 de minute), cu toba rotativa poti obtine luciul de tip oglinda, pentru majoritatea formelor si dimensiunilor bijuteriilor tale de argint.

Modelarea cerii si turnarea

1 din 4

Setul de scule pentru modelarea cerii te poate insoti oriunde. Poti lucra cand mergi la mama in vizita (daca ai voie sa faci mizerie), sau poti opri masina si lucra, daca vrei, la o margine de drum (daca nu e prea cald afara). Ceea ce este minunat, de fapt, este ca nu trebuie sa ai tu tot atelierul de turnare. Transformare cerii in metal ne revine noua si in acest fel tu poti sa te preocupi de doua cele mai importante lucruri din intreg procesul: inceputul - modelarea cerii si finalul - finisajul pieselor turnate de noi.

Si, daca nu ai fost deja la Basic 1, daca ai inceput cu ceara, crede-ma, merita sa vii la Basic 1!

Vei putea asocia formelor turnate , piese si detalii construite. Pentru ca la Basic 1 inveti sa sudezi si sa construiesti bijuterii din piese componente. Complexitatea si consistenta bijuteriilor tale se vor amplifica si rezutatele vor fi wow!

Topire lingouri si laminare profile

1 din 2

Daca lucrezi constant si cantitatea de material folosita este in jur de 300-400 g de argint lunar, sau daca bijuteriile pe care le faci implica folosirea unui laminor (cum ar fi imprimarea si texturarea suprafetelor de tabla), un laminor de calitate iti va oferi o independenta si o cursivitate incredibila in procesul tau de lucru. Vei putea sa iti topesti si sa iti reciclezi deseurile si pilitura, si prezenta in atelier a unei flacari puternice va deveni o sursa noua de potential creativ. Astfel, noi forme si texturi vor aparea in atelierul tau.

Deformare plastica

1 din 5

Setul de scule denumit foarte inginereste deformari plastice reprezinta posibilitatea de a crea volume, de a crea suprafete si de a transforma tablele sau barele in forme, in expresie artistica si in rezultat estetic.

Disc cutter

Anka si poansoane

Rigele de bratari si mai ales seturile pentru formele speciale pentru bratari

Rigele pentru inele

Sistem formare inele

Atelierul de verighete

1 din 2

Avand deja in atelier cateva dintre utilajele manuale de baza ale atelierului de bijuterie, te afli in pozitia de a alege daca doresti sa incepi o afacere cu verighete. Si, presupunand ca ai deja principalele scule in atelier, poti gandi o formula in care doar sa completezi fluxul tehnologic in asa fel incat sa ai in oferta ta de produse productivitatea asociata cu diversitetea de modele.



Ai avea nevoie de :

Laminor + trefilare + topire

Aparat de marit si micsorat verighete, cu sistem de formare a inelelor incorporat

Rigele de forme diferite

Ciocane din materiale diferite

Ciocanul pentru planeizare

Polizor cu aspiratie (pentru ca vei lucra cu aur si aspirarea prafului de la sleif contine particule de aur ce se vor transforma, la sfarsitul anului, intr-o suma considerabila).



O echipa de doi oameni - tu si ucenicul pe care il poti invata si forma - poate finaliza 15 perechi de verighete speciale pe saptamana sau 50 de perechi de verighete clasice pe luna. Atingerea acestui potential in vanzari poate sa se intample urmand o formula de marketing si promovare a produsului tau. Motiv pentru care e important sa cauti cursul de Marketing pe care il tinem periodic la Assamblage.